inova

 

 

Passie voor taal

 NT2 woordenboek

De vraag is, of passie voor taal de juiste aanhef is voor deze activiteit die ik nu al 4 jaar bij Inova uitoefen. ik denk dat het veeleer mijn drive is om vluchtelingen te helpen een plek in onze Nederlandse maatschappij te geven. Ze hebben huis en haard achtergelaten en zijn op zoek gegaan naar een veilige plek waar zij met hun gezinnen weer een gelukkig bestaan kunnen opbouwen. Taal is essentieel om te integreren.  

 

Inova is een organisatie in Alkmaar die zich inzet voor buitenlanders, veelal vluchtelingen. De stichting edInova is de taalschool van Inova en zij zet zich vooral in om aan alfabetiseerders en inburgeraars de Nederlandse taal te leren. Nederlands als tweede taal, NT2, is hiervoor de term. De lessen worden gegeven door erkende NT2-docenten die vaak worden bijgestaan door lesassistenten.

 

In het schooljaar 2016/2017 heb ik de opleiding Docent NT2 aan de VU/Windesheim te Amsterdam succesvol afgerond. In een jaar tijd ben ik opgeleid als docent om anderstaligen het Nederlands bij te brengen. 

Sinds november 2016 ben ik actief als zelfstandig docent voor een Inburgeringsgroep. 

Ik geef deze groep drie dagdelen per week les.

 

 


NT2 tshirt