boek

 

Passie voor schrijven

 

stem

Alles wat je denkt, komt pas tot werkelijkheid als je het uitspreekt of het neerschrijft. Ik vind het wonderlijk hoe een verhaal in mijn geest eerst als een idee en later in grote lijnen vorm krijgt. Daarna komt het moment om de laptop open te klappen en de eerste zinnen te schrijven. Het verhaal in mijn geest blijft zich roeren en komt pas tot rust als het laatste woord is geschreven.

 

Mijn derde boek "Anna" is uit. Ik heb het in eigen beheer uitgegeven. De omslag en de lay-out is prachtig vorm gegeven door Pé de Wit.

Bestellen: stuur een e-mail naar leozon@quicknet.nl. Het boek kost 12 euro.

 

Armenië, een geteisterd land in de zuidelijke Kaukasus, was eens een groots koninkrijk, maar nu een arm land zo groot als Nederland. Een derde deel van de Armeniërs leeft onder de armoedegrens. Veel kinderen leven in kindertehuizen. Deze roman beschrijft het verhaal van Anna, een Armeens meisje dat heel haar familie verliest en dan de kans krijgt een nieuw bestaan in Nederland op te bouwen. Die kans pakt zij, maar het leven in ons land blijft voor haar een beproeving en haar eigen land blijft aan haar knagen. Na een aantal dramatische gebeurtenissen moet zij voor zichzelf de ultieme keuze maken: zal Nederland of Armenië haar het geluk in het leven geven?

 Mijn tweede boek is uitgegeven door uitgeverij Elikserterugkeer: De terugkeer van het Licht

Ook te bestellen via bol.com: De terugkeer van het licht


In deze spannende avonturenroman begeven vier mannen die een oproep van een onbekende, raadselachtige vrouw hebben gekregen, zich op weg naar Jeruzalem: sherpa Kumar, hoogleraar Peter, psychiater Andrew en sjamaan Sudaj. Zij bewandelen de paden die vier apostelen van Jezus in vroeger tijden zijn gegaan. Intussen komt in Israël de geheime dienst in spoedoverleg bijeen. Ze willen alles doen om te voorkomen dat de vier de heilige stad bereiken. Ze voelen dat er iets staat te gebeuren wat zijn weerga niet kent en wat de wereld zal veranderen. Hun achtervolgers zitten de vier op de hielen, maar steeds weten ze op miraculeuze wijze te ontsnappen. Het leidt tot een spectaculair einde, van apocalyptische omvang.

 

 

 
Mijn eerste boek is uitgegeven door uitgeverij Free Musketeers: De stem uit de ZeeStem uit de zee

Het is ook te bestellen via bol.com: De stem uit de Zee.

 

Een stamhoofd vindt in Noord-Europa een vondeling en geeft hem de naam Ingvarr. Na een droom waarin een man hem zegt op reis te gaan, vertrekt Ingvarr naar het Zuiden. Na een maandenlange tocht met bijzondere ontmoetingen komt hij aan in de stad Nóatún. Daar verneemt hij het verhaal over zijn afkomst en hoort hij de stem uit de zee, die hem oproept op reis te gaan. De tocht over de westelijke zee zal zijn leven een geheel nieuwe wending geven.


Een roman over liefde en verbondenheid en over het gehoor geven aan de stem die diep in ons klinkt. 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben lid van Sprank, het schrijverscollectief van Sint Pancras

sprank